Стотици самолетни полети бяха отменени във Великобритания заради очакваното преминаване днес на бурята "Денис", предаде ТАСС. Според агенция Прес асосиейшън нискотарифната авиокомпания "Изи джет" е отменила 230 полета, което ще засегне около 40 000 пътници.

"Бритиш еъруейз" от своя страна обяви, че отменя 40 полета за днешния ден, които по разписание са щели да излетят от лондонското летище „Хийтроу“.

Снимка: Reuters

Летище Лутън съветва пътниците да проверяват какво е положението с авиокомпанията им, преди да тръгнат към аерогарата, предаде Ройтерс.

В очакване на бурята британските власти предупредиха за опасност от проливни дъждове и наводнения в някои части на страната.

Снимка: Reuters

"Денис" наближава британските острови само седмица, след като бурята "Киара" обърка транспорта и остави хиляди домове без ток.

В Йоркшър и армията е в готовност да помага на населението. "Все още не е съвсем ясно какви може да са последиците от бурята "Денис", но тъй като има сериозен риск от нови разрушения, жителите и стопанските субекти са призовани да бъдат подготвени", каза председателят на общинския съвет в община Колдърдейл, графство Йоркшър, Тим Суифт.

Снимка: Reuters

Центърът за океански прогнози към Националната метеорологична служба на САЩ съобщи, че в северната част на Атлантическия океан бушуват ветрове със скорост 92 км/ч и се образуват огромни вълни, които могат да достигнат до над 30 м височина, предаде Асошиейтед прес.