Стотици деца са заразени с коронавирус в летен лагер в американския щат Джорджия, а в страната за последните 24 часа са регистрирани 1442 смъртни случая вследствие на COVID-19. Това сочи преброяване на американския университет "Джонс Хопкинс", цитирано от Франс прес и БТА. 

Това е четвъртият пореден ден, в който смъртността в най-засегнатата от коронавируса страна, е над 1200 души, подчертава университетът. Общо броят на заразените от началото на епидемията е над 4,5 милиона. 

Децата, заразени в летния лагер в Джорджия, пренебрегнали инструкцията за носене на маски. Най-малко 260 от общо 597 участници в лагера са заразени, съобщиха американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, като предупредиха, че реалният брой може да е още по-висок. За момента са достъпни само данните за 344 души от групата. 

Повечето заразени са имали леки симптоми като треска, главоболие и болки в гърлото. Останалите не са показвали симптоми. 

Според проучването на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, базиращо се на данните от лагера, децата и младежите от всички възрасти са податливи на новия коронавирус и "може би играят важна роля" за разпространението му.