Четирима души загинаха и най-малко 21 бяха ранени при пожар в дом за възрастни хора в Западна Германия, съобщи германската телевизия RTL.

Снимка: Enex

Инцидентът е станал в Бедбург-Хау в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Пожарникар и полицай също са били ранени и са откарани в болница, съобщиха от полицията.

Огънят е избухнал през нощта, когато малко след 4 ч. внезапно се включила пожарната аларма. Обитателите на дома били събудени и персоналът се опитал да изведе всички навън възможно най-бързо. Гъст, силно токсичен дим обаче се разпространил бързо из двуетажната сграда. Наложило се пожарникарите да чупят прозорци, за да стигнат до част от хората.

Снимка: Enex

„Хората лежаха в леглата си, неспособни да станат сами и да излязат от стаята, стояха на прозорците и викаха за помощ. Трябваше да счупим прозорците, за да ги освободим. Колеги ни предаваха ранени хора. Наложи се да извършим реанимационни действия на 4 души на място, за които, за съжаление, помощта дойде твърде късно“, разказа Майкъл Хендрикс, говорител на пожарната в Бедбург-Хау.

Освен ранените, други 46 жители са били евакуирани и се преглеждат за възможни наранявания, предава ДПА.

Снимка: Enex

Огънят е потушен, но пожарникарите продължават да работят на мястото. Причината за инцидента се изяснява.