Стивън Сегал бе удостоен със звание „Златен рицар“ на 2017 г. на тържествена церемония по връчване на наградите „Златен рицар – Свети Стефан деспот сръбски“ снощи, предаде агенция ТАСС.

Той получи и специален „златен меч“.

Връчването на наградите бе в Градския съвет на Белград – бившата кралска резиденция.

Наградата на Сегал е поредно признание на заслугите на актьора и режисьор, който миналата година получи сръбско гражданство.

В момента обаче Сегал снима филм в Тайланд и затова той изпрати до участниците в церемонията „поздравления и съжаление“, че не може лично да присъства на това знаменателно събитие.

Наградата от името на актьора получи Симон де Карич. Освен на Сегал, „мечове“ бяха връчени на Сръбската патриаршия, град Белград, компанията „Сърбия телеком“ и компанията „Братя Карич“.

Преди няколко дни Стивън Сегал стана поредният представител на Холивуд, обвинен в сексуален тормоз. Лиса Гереро разказа пред медиите, че била повикана на прослушване в дома на Сегал за филм, който продуцирал. Тя не отишла сама. Впоследствие импресариото ѝ я уведомил, че Сегал я иска за главната роля, но трябва да отиде на второ прослушване в дома му... сама. Гереро не отишла, не получила и ролята.