Сега е времето да се стимулира икономическият растеж, да се създават нови и по-добри работни места, да се насърчава Европа на иновациите и справедливото икономическо развитие. Това заяви президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев в Лисабон, съобщи пресцентърът на левицата.

В португалската столица днес Станишев участва в заседанието на Президиума на ПЕС, на което беше обсъдена икономическата ситуация в Европа, както и стратегиите за евроизборите през 2014г.

Сергей Станишев остро критикува разрушителните консервативни политики. Той беше категоричен, че лошите икономически новини няма да спрат докато не се сложи край на мерките, които се свеждат само до орязване на разходи.

Лидерът на европейските социалисти специално акцентира върху борбата срещу младежката безработица. Станишев изтъкна, че предложената от ПЕС младежка гаранция вече е твърдо установена в дневния ред на Европа, но е важно тя да се прилага ефективно във всяка страна-членка на ЕС.

Резултатите от дискусията на Президиума Сергей Станишев обобщи на пресконференция заедно с лидера на френските социалисти Арлем Дезир и лидера на португалските социалисти Антонио Хосе Сегуро, се казва в съобщението на пресцентъра на БСП.