Трима души са загинали при среднощни руски атаки с дронове в Украйна. Първоначално бе съобщено за две жертви.

"Броят на загиналите в Одеса след руската атака се увеличи до трима души. Спасителите току-що са извадили тяло изпод развалините", съобщи по-късно през деня в Телеграм председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

По негова информация вражески дрон е ударил многоетажен блок. Един вход е напълно разрушен, а 18 апартамента са унищожени.

Снимка: Ройтерс

"Ранени са седем души, включително едно дете. Сред пострадалите има бременна жена, която е в болница. Хоспитализирани са още трима души с множество травми, сред които 26-годишно момиче е в тежко състояние, а другите двама - в средно тежко. На място е оказана помощ на трима души, сред които и 3-годишно дете", допълни Кипер.

Издирвателно-спасителната операция продължава непрекъснато. Всички служби са на мястото на разрушенията. На хората се оказва необходима помощ, информира още областният управител.

Във връзка със загиналите при атаката с руски дронове на 3 март в Одеса и региона е обявен траур.

Снимка: Ройтерс

Масирана атака с дронове срещу Одеса имаше и преди няколко дни. Украински военни съобщиха, че в продължение на часове в града са се чували експлозии. 

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 000 българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.