Най-малко четирима души са ранени при среднощна руска атака срещу Киев. Те са пострадали от падащи отломки в югоизточния Дарницки район.

Там работят 10 спасители и два екипа основна противопожарна спасителна техника, каза украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко. 

След това украинските военновъздушни сили заявиха, че са свалили осем ракети, изстреляни от руската Брянска област, при опит за удар по Кий.

Други 18 безпилотни самолета са били унищожени при отделна атака над южната част на Николаевска област.

На този фон предстои ключова седмица за финансовата помощ за Украйна. В четвъртък и петък е последният Европейски съвет за годината. Лидерите на Европейския съюз трябва да вземат решение дали да отпуснат 50 милиарда евро на страната.

Този ход обаче е заплашен от ветото на Унгария. Вчера украинският президент Володимир Зеленски е имал кратък разговор с унгарския премиер Виктор Орбан. Това е станало по време на встъпването в длъжност на новия президент на Аржентина. Не е ясно обаче какво са си казали.

Под въпрос остава и новата помощ от Съединените щати в размер на 60 милиарда долара. Тя стана заложник на вътрешнополитически разногласия между републиканците и администрацията на президента Байдън.

Във вторник Зеленски ще пътува до Вашингтон, където ще се срещне с американския президент. Очаква се разговор и с председателя на Камарата на представителите на Републиканската партия.