Пет жп гари в Централна и Западна Украйна са били поразени тази сутрин, съобщават се за удари по жп инфраструктура в Лвовска област, както и в Житомир. Трябва да отбележим, че това е маршрута, по който трябва да премине и българския премие и делегацията на България, за която знаем, че ще пътува от Полша към Киев.

Без да се знае точният маршрут, трябва да кажем, че Лвов се намира близо до полската граница, а Житомир се намира на пътя между полската граница и украинската столица.

Снимка: bTV

Няма информация какъв конкретно е маршрутът на българския министър-председател.

От съображения за сигурност от Вашингтон потвърдиха за визитата в Киев едва след нейния край. Държавният секретар и секретарят по отбраната са най-високопоставените американски представители, пристигнали в Украйна от началото на войната. Очаквано те обявиха новия пакет военна помощ на стойност 700 милиона долара.

На тази среща е договорено, че посолството на САЩ в Киев се връща и започва да функционира. Ще има нов посланик на САЩ в Киев. Договорени са още военна помощ и обучение на украински военни.

Украинските власти съобщават за нови жертви на ракетни атаки в Харков и в Донецк. Както и за възобновен обстрел срещу металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Пред Би Би Си избягали от пристанищния град разказват, че са били държани от руските сили в центрове, наподобяващи концентрационни лагери.