В украинската столица Киев отбелязаха Великден по военному, с вой на сирени. Кадрите изпратиха нашите специални пратеници - Стоян Георгиев и Александр Осиченко.

Въпреки празниците руските бомбардировки не спират. Самият Киев не е разрушен, но на много места има сериозни поражения, както и няма ток, вода и гориво. 

Навсякъде в украинската столица има блок постове.

От съображения за сигурност от Вашингтон потвърдиха за визитата в Киев едва след нейния край. Държавният секретар и секретарят по отбраната са най-високопоставените американски представители, пристигнали в Украйна от началото на войната. Очаквано те обявиха новия пакет военна помощ на стойност 700 милиона долара.

На тази среща е договорено, че посолството на САЩ в Киев се връща и започва да функционира. Ще има нов посланик на САЩ в Киев. Договорени са още военна помощ и обучение на украински военни.

Украинските власти съобщават за нови жертви на ракетни атаки в Харков и в Донецк. Както и за възобновен обстрел срещу металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Пред Би Би Си избягали от пристанищния град разказват, че са били държани от руските сили в центрове, наподобяващи концентрационни лагери.

Утре пък се навършват 36 години от най-голямата ядрена катастрофа в Чернобилската АЕЦ.

Вижте още във видеото.