Продължава спасителната операция на ферибота в Йонийско море, който се запали близо до остров Корфу. 10 души, от които 7 българи, все още се издирват.

Цяла сутрин близки на хората, които все още са в неизвестност, чакат пред сградата на морската полиция на пристанището на остров Корфу. Новини няма - нито добри, нито лоши. Тук са Янита и Кристиян, които търсят баща си.

„Цяла нощ не са спирали да търсят, надявам се да има нещо“, казва Янита.

„За момента никой не споделя информация, седим и чакаме. В България на горещата линия никой не отговаря“, твърди Кристиян.

Жена, дошла да пита за съпруга си, знае само, че операцията по издирването продължава и е гневна.

„Защо, когато спасиха 21-годишния шофьор вчера и той им каза, че е чул още хора вътре, не влязоха веднага да търсят. Как така той излезе бос, а пожарникарите не можеха да влизат вътре?“, пита тя.

Според заместник-министъра на транспорта времето напредва, но все още има надежда във ферибота да бъдат открити живи хора.

„Има шанс на втора и трета палуба да има още живи хора“, смята Стоян Новаков.

На това се надяват роднините на  Димитър Грънчаров от Хаджидимово. Очакват новини за него от телевизията. Последно са получили съобщение, че се качва на кораба.

Синът на Димитър – Иван, снощи е заминал за Корфу. От него останалите в Хаджидимово роднини разчитат да получат информация.

Операцията върви бавно, тъй като има опасност от изтичане във водата на горивото на ферибота.

Италианският ферибот Euroferry Olympia, който превозва повече от 290 пътници и екипаж, както и 153 камиона и 32 автомобила, се запали в петък, три часа след като напусна северозападното гръцко пристанище Игуменица на път за Бриндизи в Италия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!