21-годишният шофьор, който е спасен от горящия ферибот в Йонийско море, беше извозен до пристанището на Корфу след 54 часа в огнения капан.

Оцелелият е казал на спасителния екип, че е успял да се спаси, защото е бил на долната палуба. „Не видях никой друг жив, но чух гласове“, споделил младият мъж.

Той излезе от пристанищната линейка усмихнат и изглежда в добро здраве, но не направи изявление. Прехвърлен в болницата на Корфу, за да бъде подложен на превантивен преглед, предаде кореспондентът на bTV в Гърция..

"За щастие живея ... Кажи ми, че съм жив", са били първите думи на шофьора, който беше забелязан по-рано на пламтящия кораб.

Представител на бреговата охрана каза пред телевизия SKAI, че мъжът в крайна сметка е от Беларус. Първоначалната информация беше, че е литовец.

В неизвестност остават 11 души, от които 7 българи. Издирването им продължава. В спастиелната акция участват водоалзни екипи, шест влекача и пожарникари. Все още обаче огънят не е потушен и спатителите не могат много да доближат кораба.

Според разказа на спасени шофьори двама от българите в неизвестност са били качени на хеликоптер.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!