Планинската верига Сиера Невада беше затрупана от поредната порция сняг, показват кадри на Ройтерс. Калифорнийските жители на Южното езеро Тахо го посрещнаха с радост заради позитивите, които има за справянето със сушата в щата. 

През последните месеци необичайното зимно време засегна много части на Калифорния. В езерото Тахо снежните покривки затрупаха много домове, автомобили и пътища. Няколко къщи и предприятия бяха повредени от тежките ледени блокове и снежни грамади, смазващи покривите.

Според някои жители март е моментът, в който снегът започва да се топи и водата пълни местните реки. Мартенският сняг обаче изненада приятно мнозина, които намериха положителната му страна.

„Мисля, че Калифорния има нужда от това огромно количество вода, сняг, защото сме в суша. Така че аз напълно подкрепям. Въпреки че това не е нормално, аз напълно го подкрепям и е хубаво да видиш сняг през март“, каза туристката Джени Нгуен.  

Тя вижда сняг за първи път в живота си. А според Тимъти Линк снегът е бил "абсолютно необходим" и се надява той да напълни реките и акведуктите в района.

Тази година драстичната промяна на времето в Калифорния е позволила почти две трети от щата да излезе от условията на суша, според картата на U.S. Drought Monitor. Неочакваното зимно време в Калифорния предизвика широко разпространени бедствия, но също така помогна за попълването на запасите от така необходимата вода в щата.

Правителствените синоптици на САЩ съобщиха, че заради изключително влажната зима в Калифорния вероятно ще има малко повишен риск от наводнения в щата, който за първи път от три години е останал почти без суша.