Заразените с коронавирус в съседна Турция вече са над 90 хиляди, а смъртните случаи се увеличиха с над 120 само за 24 часа, съобщиха турските здравни власти.

Снимка: btvnovinite.bg

За ден новорегистрираните там са над 4600. Общият брой на заразените в Турция е най-големият за която и да е страна извън Европа и САЩ.

Президентът Ердоган ще затвори напълно държавата от четвъртък до следващия понеделник. След това властите възнамеряват постепенно да облекчават рестриктивните мерки заради края на Рамазана след месец.

В Сърбия комендантският час ще бъде намален, възрастните ще получат право на 30-минутни разходки в определени дни и часове, а магазините отново ще заработят.

Тази сутрин приключи и най-дългият полицейски час в Македония, който продължи три денонощия и половина.

А отвъд Океана жертвите на вируса надхвърлиха 42 хиляди.

Снимка: btvnovinite.bg

В същото време в столиците на отделните щати имаше нови протести с искане да бъдат предсрочно прекратени рестрикциите заради вируса, а властите от своя страна призоваха за търпение, докато стане възможно да бъде извършвано по-засилено тестване.

В Китай, откъдето тръгна заразата, нови починали няма. Новите заразени са 11, като вече няколко седмици броят им всекидневно варира между 10 и 15.

Снимка: btvnovinite.bg

Лекарите, които бяха на първа линия в борбата с вируса в Китай, са герои на нов документален филм. "Свидетелите" показва лицата и личните истории на над 42 хиляди медици.

Китай за пореден път каза "благодаря" на своите лекари и медицински сестри. Този път със светлинно шоу с 300 дрона в небето.