Жителите на китайския град Ухан, които живяха в пълна изолация в продължение на 76 дни, започнаха да подават акивно заявления за сключване на брак.

Специалната платформа за подаване на заявления Alipay трудно се е справила с огромния наплив от потребители, пише БГНЕС, като цитира държавния в. „Глобъл таймс“.

Заради възникналите проблеми програмата е трябвало да бъде презареждана няколко пъти.

Тази седмица платформата е използвана от три пъти повече потребители в сравнение с желаещите да сключат брак през януари, преди градът да бъде поставен под карантина заради коронавируса.

От Alipay заявяват, че не са очаквали такъв наплив на желаещи да се оженят, след като преди това е бил регистриран рязък ръст на заявленията за развод.

Властите в града възобновиха на 3 април услугите, свързани със сключването на брак. За да се подаде заявление, жителите на Ухан трябва задължително да имат „зелен здравен код“.

Желанието на жителите на Ухан да се женят контрастира рязко със ситуацията в Сиан, където е регистриран пик в разводите, след като службите по гражданско състояние са възобновили работата си на 1 март.

Властите в Китай свалиха изцяло транспортните ограничения и разрешиха на жителите на Ухан да пътуват.

Първите, които напуснаха, са основно жители на други провинции, които останали в блокирания Ухан, както и такива, чиито работни места са извън провинция Хубей.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!