Продължават реакциите след интервюто на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. Коментари в ефир костваха поста на британския телевизионен водещ Пиърс Морган.

Хари и Меган заявиха, че са разочаровани от монархията, като на моменти се чувствали като аутсайдери. Според двойката ситуацията силно е повлияла на психическото им състояние.

В предаването "Добро утро, Великобритания" водещият заяви, че не вярва на думите на Меган и я обвини, че е провокирала "яростна атака" срещу кралското семейство.

Думите му предизвикаха вълна от недоволство, а медийният регулатор на Острова започна разследване след получаването на над 41 000 оплаквания срещу водещия.

Морган напусна предаването, но не се отказа от думите си. „Вярвам в свободата на словото. Вярвам в правото да имаш мнение. Ако хората искат да вярват на Меган Маркъл, това е напълно тяхно право. Аз не вярвам на почти нищо, което изрича. Мисля, че щетите, които нанесе на Британската монархия и на Кралицата във време, когато приц Филип е в болница, са огромни и за да бъда честен, доста низки“, каза той.

Междувременно стана ясно, че близо 60 % от анкетирани в експресно проучване британци заявяват твърдата си подкрепа за Кралица Елизабет II, докато семейство Съсекс се радва на малко над 25 %.

"Аз залагам, че сред младите хора – Меган и Хари ще получат едно съчувствие, но от хората на моята възраст, които знаем за какво става въпрос - ще получат само едно презрително усмихване", коментира Евгени Минчев.

Интервюто на Хари и Мегън постави отново и въпроса за това докъде се простира личното и общественото в отразяването на медиите.