Български самолет на компанията „Бългериън еър чартър“ е претърпял инцидент в небето над Италия. От фирмата собственик на машината, която отскоро се казва „Юрпиън еър чартър“ потвърдиха за bTV Новините, че е имало отказ на двигател на самолета по време на полет между Катания и Рим.

Благодарение на своевременните действия на българския екипаж не се е стигнало до сериозни последствия и всички са невредими.

На борда е имало 42 пътници – 34 полицаи, които са охранявали осем мигранти, превозвани към Рим, съобщават италианските медии.

От полицейския синдикат „Италия Челере” разказаха за bTV какво са преживели техните колеги по време на полета.

„Около пет минути след излитането в самолета се е чува  нещо като “буум”.  В кабината започва да мирише на пушек. След кацането стюардесите са говорили с моите колеги и са им казали за проблема с двигателя. Успокоявали са ги“, разказа представителят на полицейския синдикат Aндрea Чeкини.

След установяването на аварията самолетът е бил приземен обратно в Катания.

„Лично искам да благодаря на пилота от името на цялата италианска полиция, защото спаси живота на моите колети.  Благодаря от сърце“, каза Aндрea Чeкини от полицейския синдикат „Италия Челере”.

Авиокомпанията превозва пътници основно до над 17 града в Германия и още няколко в Европа, Азия, Африка и Близкия Изток.