Заловени са и петте коня, които избягаха и предизвикаха суматоха в центъра на Лондон вчера. Пощурелите животни от британската кралска кавалерия препускаха в различни части на града и раниха четирима души.

Снимка: bTV

Хаосът продължи няколко часа в различни части на града.

Как се стигна до ситуацията?

Животните са участвали в учение, недалеч от Бъкингамския дворец, когато са се подплашили. Те са изхвърлили ездачите си от седлата и са се втурнали по улиците на Лондон. 

Снимка: bTV

Група коне и ездачи от националната кавалерия са били на продължително учение недалеч от Бъкингамския дворец преди инспекцията от техния командващ, която трябва да се проведе днес в Хайд парк. Това е част от подготовката за парада за официалния рожден ден на крал Чарлз III. Групата е включвала шестима войници и седем коня. 

По време на учението обаче конете са били изплашени от шума от строителни дейности. Те са изхвърлили ездачите си от седлата и са се втурнали свободно по улиците на Лондон. Един от тях се е блъснал в двуетажен туристически автобус и е счупил предното стъкло.

Снимка: bTV

Друг пък се е блъснал с автомобил, при което се е стигнало до сериозни наранявания. В резултат на поредицата от инциденти в различни части на Лондон са ранени четирима пешеходци, които са откарани в болница. 

Конете бяха хванати и върнати във военната база на Конната кавалерия и прегледани от ветеринарен лекар. До късно вечерта екипи почистваха кървавите следи от конете в различни части на Лондон.