В Германия прокуратурата повдигна обвинения и остави в ареста мъжа, който бутна жена и 8-годишното й дете пред влак на гарата във Франкфурт.

Детето загина. Причините за атаката все още са неясни.

Ще има и повече полиция по гарите в Германия заради нападението. 

Ден след трагичния инцидент пътниците на гарата във Франкфурт все още се борят с емоциите от случилото се. Сузане Алтхоф пристига с един от влаковете минути след атаката.

„Бяхме евакуирани. Трябваше да напуснем влака и тогава разбрахме какво се е случило. Всички бяхме много покрусени”, разказа Сузане.

По случая е задържан 40-годишен мъж от Еритрея. Прокуратурата му повдигна обвинение за убийство и за два опита за убийство. Освен майката с детето, мъжът се е опитал да блъсне пред влака и 78-годишна жена, която е успяла да се защити.

Снимка: bTV

Нападателят е пристигнал преди дни във Франкфурт от Базел. Живее в Швейцария от 2006 година и самият той е баща на три деца.

„Деянието насочва към психично заболяване. В процеса на следващи проучвания на обвиняемия ще бъде направена и психиатрична експертиза”, заяви Надя Низен - говорител на прокуратурата във Франкфурт.

Инцидентът е само седмица след друго нападение в Германия - крайнодесен симпатизант стреля и тежко рани еритреец във Вертехсбад, градче на около 50 км от Франкфурт.

Засега от полицията изключват връзка между двата инцидента.