Доналд Тръмп-младши предизвика скандал с публикация в „Туитър”, с която сравни сирийските бежанци с отровни бонбони „Скитълс”.

Синът на републиканския кандидат за президент на САЩ е известен с това, че открито подкрепя най-скандалните изказвания на баща си.

„Ако имах купа с бонбони и ви кажех, че сред тях има три, които са отровни, ще си вземете ли една шепа от тях? Такъв е нашият проблем със сирийските бежанци”, пише върху снимката, на която е изобразена купа, пълна с бонбони.

„Тази снимка казва всичко. Нека да престанем с политически коректното поведение, което не превръща Америка в приоритет”, допълва синът на Доналд Тръмп.

Реакциите в социалните мрежи бяха мигновени.

„Дори и да вземем няколко лоши бонбона – въпреки, че няма доказателства за това – трябва да поемем риска, за да спасим всички тези бонбони”, написа един потребител в "Туитър".

„Тази снимка казва всичко. През 1939 г. 990 евреи пристигат на кораб в Щатите, бягайки от нацистка Германия. Корабът е върнат обратно. 25% от тях умират по време на Холокоста. Това не са „Скитълс”, написа друг потребител, който припомни историческите факти.

Бившият автор на речи на Барак Обама – Джон Фавро публикува в личния си профил в „Туитър” снимката на сирийчето Омран, което беше ранено при въздушен удар в Алепо. „Това е едно от милионите деца, които сравнихте с отровен бонбон”, написа Фавро до сина на Тръмп.

От компанията „Скитълс” пуснаха официално изявление по темата, което гласи: „Скитълс” са бонбони. Бежанците са хора. Намираме сравнението за крайно неподходящо”