Синът на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер беше убит снощи с нож при атака в Берлин с неизвестен мотив.

59-годишният Фриц фон Вайцзекер бил нападнат, докато изнасял лекция за чернодробните болести в клиниката Шлоспарк в квартал Шарлотенбург, където работел като главен лекар. Той починал на място от раните си въпреки незабавно оказаната му медицинска помощ.

За нападението е задържан 57-годишен мъж. Той не е бил пациент на болницата.

Нападателят бил обезвреден от присъстващ полицай в извънработно време, който бил тежко ранен и се наложило да бъде опериран.
Полицията проверява самоличността на убиеца и мотива за атаката.

Фриц фон Вайцзекер има съпруга и четири деца. Баща му Рихард фон Вайцзекер е бил президент на ФРГ от 1984 до 1994 г., а преди това - депутат от Християндемократическия съюз и кмет на Западен Берлин. Бившият германски президент почина през 2015 г.

Канцлерката Ангела Меркел поднесе съболезнованията си на вдовицата и семейството на Фриц фон Вайцзекер, съобщи говорителят й Щефен Зайберт.

"Не знаем много за случилото се снощи тук в Берлин. Това е ужасен удар за семейство Фон Вайцзекер. Канцлерката, а със сигурност и всички членове на правителството, поднасят съболезнования на вдовицата и на цялото семейство", заяви Зайберт.

Кристиан Линднер, лидер на Свободната демократическа партия, в която членуваше Фриц фон Вайцзекер, заяви, че е шокиран от убийството.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!