Размириците в Сирия взеха още жертви. Шестима цивилни бяха убити от силите на реда, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. Антиправителствени демонстрации се състояха днес в много градове.

В провинция Хама трима младежи 0 на 14, 16 и 17 години, и мъж на 48 години бяха убити от правителствените сили през изминалата нощ, докато пазили фермата си в село Шизар.

Пети цивилен е загинал в град Хама. Войници бяха ранени по време на сблъсъци с дезертьори. Цивилен бе убит и при засада в провинция Дераа.

В Дамаск силите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат демонстрантите, които протестираха в старата част на града, допълва центърът, който съобщи за многобройни демонстрации в столицата и околностите.

Силите на реда стреляха и срещу демонстранти в провинция Дераа. Много от тях бяха ранени в Инхел на излизане от джамиите след молитва.

Демонстрации имаше и в няколко квартала на град Хомс, въпреки обстрела от силите за сигурност, както и в съседните градове Ал Кариатайн и Хула, където седем души бяха ранени. Протести се състояха също във втория по големина град в страната Алепо.

Властите разпръснаха демонстрации в няколко селища в провинция Идлиб, близо до турската граница.

12 души станаха жертви и на атентат в Йемен. Атентатор самоубиец вряза кола-бомба в пропускателен пункт на шиитските бунтовници заиди в северната йеменска провинция Ал-Джауф, съобщиха племенен вожд и очевидци.