Супер звездата Шакира се изправя пред съда заради обвинения в укриване на данъци. Изслушването ѝ ще се проведе в Барселона на 12 юни. Именно там Шакира споделя семейно гнездо заедно с футболиста Жерар Пике и двете им момчета.

Обвиненията спрямо певицата са, че не е плащала данъци в Испания между 2011 г. и 2014 г. Случаят обхваща само този период, тъй като срокът за съдебно преследване на предполагаемите данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл, пише БГНЕС.

Според защитата обаче Шакира официално е регистрирана като жител на Испания през 2015 г., дотогава колумбийката живяла на Бахамите.

Друга опорна точка в защита на певицата е, че до 2014 г. тя е спечелила по-голямата част от парите си в международни турнета и не е живяла повече от шест месеца годишно в Испания – предпоставка за официален данъкоплатец в иберийската страна.

Със своя стил - микс от латински и арабски ритми и рок влияния, Шакира е една от най-големите звезди на Латинска Америка, с големи световни хитове като „Hips Don't Lie” и „Whenever, Wherever”.