Цяла Америка е в пурпурно в памет на Принс. Легендарният музикант почина внезапно вчера в имението си в щата Минесота. Според холивудските медии, причина за кончината му може да бъде прекомерната употреба на наркотици.

Принс е бил намерен безжизнен в асансьора на звукозаписното му студио. Миналия петък частният му самолет извърши аварийно кацане заради прилошаване на певеца. Според холивудския сайт „ТиЕмЗет”, причина за спешната хоспитализация е била прекомерна доза наркотици. Вестта за смъртта потресе почитателите и в Минесота, и в цяла Америка.

Към милионите фенове, които скърбят за Принс, се присъедини и семейство Обама. От Лондон президентът изрази тъгата си от загубата на една творческа икона. Хиляди хора изпълниха улиците на големите градове, за да танцуват на музиката на Принс.

Снимка: Reuters

Почитатели на музиканта от всички възрасти изпълниха музикалните магазини, за да си купят неговите дискове. За 35 години на сцената Принс е издал 39 албума в 100 милиона копия.

В памет на певеца НАСА публикува обагрената във виолетово Крабовидна мъглявина в съзвездието Телец, а много сгради в цяла Америка бяха оцветени в пурпурно в чест на знамения му хит Purple Rain.