Семейството на операторката Галина Хътчинс, която беше простреляна при инцидента с Алек Болдуин на снимачната площадка на филма "Rust", съди американския актьор. Близките ѝ претендира за "значително обезщетение" за нелепата ѝ смърт.

Болдуин е държал пистолет "Колт" по време на репетиция за снимките на уестърна в Ню Мексико през октомври, когато боен патрон убива Хътчинс.

На пресконференция адвокатът Брайън Паниш казва, че "безразсъдното поведение и мерките за намаляване на разходите" от страна на Болдуин и другите продуценти на филма са довели до смъртта на Хътчинс.

Адвокатът, представляващ съпруга на Хътчинс Матю и сина ѝ Андрюс, представи и списък с "поне 15 индустриални стандарта", които според него продуцентите са пренебрегнали на снимачната площадка.

Сред тях са неизползването на реквизитен пистолет вместо истинско оръжие, липсата на лица, квалифицирани да боравят с оръжие на снимачната площадка по време на снимките, както и липсата на защитно оборудване за екипа.

Паниш също така твърди, че Болдуин е отказал обучение за употребата на оръжие. Той представи 3D анимирана реконструкция на стрелбата.

Вижте повече за Алек Болдуин в Ladyzone.bg.