Сенатът на Съединените щати прие законопроект за отпускането на 2 трилиона долара за стимулиране на икономиката, засегната от пандемията.

Пакетът включва 350 милиарда долара за подкрепа на малкия бизнес, 250 милиарда за помощи за безработни, 46 милиарда за пряка борба с вируса.

„Призовавам Камарата на представителите да приеме този жизненоважен законопроект и да го изпрати на бюрото ми за подпис незабавно. Аз ще го подпиша веднага“, заяви американският президент Доналд Тръмп.

На този фон Световната търговска организация предупреди, че глобалната икономическа криза, причинена от пандемията на COVID-19 ще бъде по-тежка от тази през 2008 г.

„Неотдавнашни анализи предвиждат икономически спад и загуба на работни места, които ще бъдат по-тежки отколкото по време на глобалната финансова криза преди 12 години“, заяви Роберто Асеведо.

В подкрепа на това твърдение австралийска стюардеса публикува в социалните мрежи трогателно послание. В него тя със сълзи споделя, че губи работата си, защото авиокомпанията й намалява полетите и изпраща 80 на сто от персонала си в неплатен отпуск заради ограничените пътувания, причинени от пандемията.