Здравословното състояние на бившия полковник на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал, преживял опит за отравяне през март миналата година, се е влошило, съобщи британският в. "Сънди таймс", цитиран от ТАСС.

Изданието, което се позовава на добре информиран източник от разузнаването, пише, че във връзка с влошеното здраве на Скрипал лекарите отказват медицинска помощ в дома му, но уточнява, че състоянието му не е критично.

Същият източник обаче даде да се разбере, че никой не може да прогнозира как ще се промени състоянието на бившия полковник от ГРУ, защото информациите за това какви могат да бъдат дългосрочните последици от отравяне с нервно-паралитично вещество са оскъдни.

Друг източник на вестника, който не е от специалните служби, а от лондонската полиция, припомня, че Скрипал, за разлика от дъщеря си Юлия, не е в разцвета на годините си и в такова здравословно състояние, че да може да понесе подобни отравяния.

"Не разполагаме с никаква информация по този въпрос", заяви говорител на Скотланд Ярд в отговор на молба на ТАСС да коментира тази информация и да съобщи дали лондонската полиция е получила някаква информация за здравословното състояние на Скрипал.

Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова заяви, че публикацията в британските медии за влошеното състояние на Сергей Скрипал е пример за „контролирано изтичане” на информация.

Това е „друго доказателство за връзката между британските специални служби и медиите”, написа тя във „Фейсбук” страницата си.