„Нямам думи. Съкрушен съм.” Така актьорът Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър – брат на принцеса Лея в „Междузвездни войни”, реагира на новината за смъртта на своята колежка Кари Фишър.

Актрисата е починала тази сутрин в болницата, след като преди дни претърпя сърдечна криза по време на полет от Лондон до Лос Анджелис. „Кари Фишър беше брилянтен писател, актьор и приятел. Беше много забавна. Не мога да повярвам, че си отиде”, написа американската водеща Елън Дедженерис в своята „Туитър” страница.

„Дълбоко съм натъжен да науча за смъртта на Кари Фишър. Ще ми липсват нашите разговори. Невероятен талант! Една светлина угасна”, каза актьорът Уилям Шатнър, играл в култовата поредица „Стар трек”.

„Кари беше брилянтна, смешна и талантлива”, написа актрисата Миа Фароу в „Туитър”.

„Тя беше най-умният, забавен, мил и смел човек, когото някога съм познавал. Загубата на Кари Фишър е смачкваща”, написа британският актьор Стивън Фрай.

„Загубихме един невероятен съюзник в битката ни с психичните заболявания и пристрастяването. Бъди силна. Бъди толкова силна, колкото винаги си искала, Кари”, написа американската комичка Маргарет Чо. Покойната Фишър беше изявен лектор на теми като психични заболявания и пристрастеността към наркотици и алкохол.

„В сърцата на всички служители на „Лукасфилм” има специално място за Кари и трудно можем да си представим света без нея. Тя беше позната като принцеса Лея за света, но беше много скъп приятел за нас. Духът й беше невероятен. Кари беше най-емблематичният женски герой на нашето поколение. Ролята й на принцеса Лея беше вдъхновение за всички млади момичета, които имаха нужда от сила и увереност”, написа продуцентът Катлийн Кенеди, част от студиото „Лукасфилм”.

Фенове и известни личности изпратиха легендарната актриса с фраза от култовата сага: Нека Силата бъде с теб!

„Смъртта е естествена част от живота. Радвайте се за тези, които се трансформират в Силата. Не ги оплаквайте. Не скърбете за тях.” Тази фраза, използвана от друг герой в „Междузвездни войни” – Йода, се превърна в една от най-споделяните в социалните мрежи след смъртта на Фишър.