Висшият съд в Белград одобри екстрадицията на Цветан Василев, пише сръбското издание "Инсайдър". Очаква се решението на сръбското министерство на правосъдието.

Съдът е постановил на първа инстанция, че са изпълнени всички законови предпоставки за екстрадирането на бившия собственик на Корпоративна търговска банка в България.

По информация на "Инсайдър" съдът е взел решението си по искане за екстрадиция от Софийската градска прокуратура. Окончателното решение за екстрадицията може да вземе само  Министерството на правосъдието в Белград. 

bTV се свърза с адвоката на Цветан Василев, който заяви, че все още не е получил решението, но според него е много вероятно това да се случи скоро. Категоричен беше, че решението ще се обжалва.

"Следващите действия на колегите в Белград ще бъдат обжалване на това решение най-вероятно, защото подобно решение Висшия съд в Белград е взимал вече 2 пъти и Апелативният съд досега ги отменял. Защото е давал указания още в самото начало какво трябва да се изследва в делото за екстрадиция и според нас това не е направено", посочи адвокат Константин Симеонов. 

Цветан Василев запозна ли се с публикациите от тази вечер и коментира ли ги?
- Да, каза, че е прочел и може да има такова решение, но още не е запознат с неговото съдържание. 

Учудва ли ви това решение на съда?
-Явно съдията не е посмял да откаже екстрадицията и затова е това решение.