Голям скандал, след като ученици в Индия правиха изпит с кашони на главата, за да се предотврати преписване. 

Снимки с необичайната гледка попаднаха в социалните мрежи и предизвикаха възмущението на потребителите в интернет, съобщи Би Би Си.

От училището се извиниха за случилото се и поясниха, че това е било направено само за целите на експеримент, който следва примера на други учебни заведения в град Хавери.

Освен това администрацията на училището увери, че това се е случило със съгласието на учениците и че те сами са си донесли кашоните. Както и че не всички са били с тях, а след 15 минути всички са ги махнали.

Представители на местната власт нарекоха мерките антихуманни. Обмислят се и наказания.

В Индия съществува голям проблем с преписването. През 2015 година в едно от училищата са заснети родители покатерили се по сградата до класните стаи на децата си, за да им подсказват с бележки, пише Си Ен Ен.

Това се случва, понеже образоването е възможност за по-добър живот в развиващата се страна и позволява спасение от порочния кръг на бедността.

Освен проблема с преписването много от експертите алармират и за влошаване на психическото здраве на децата. По-рано тази година 19 студента се самоубиха заради ниските си оценки на изпитите, припомня Си Ен Ен.