Руските бомбардировки срещу военни и граждански обекти в цяла Украйна не спират. В следобедните часове въздушна тревога беше обявена над почти цялата източна част на страната.

Тежки сражения се водят в цяла Източна и Южна Украйна. Москва заяви, че е спряла контраофанзивата на Киев. Руските бомбардировки с ракети и с безпилотни самолети самоубийци не спират. Заради зачестилите атаки украинските власти издадоха инструкции как да се действа при опасност от нападение с дрон Шахид-136, чийто двигатели се чуват отдалече.

"Различни региони в нашата страна бяха атакувани с ракети и дронове иранско производствено. Някои от тях бяха свалени от нашата противовъздушна отбрана, но за съжаление – не всички. За съжаление, има човешки жертви и големи разрушения", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

11 руски резервисти, мобилизирани за войната в Украйна, бяха убити на учебен полигон в Западна Русия. Още близо 20 са ранени. Огън по колегите си внезапно открили двама войници, доброволци от бивша съветска република от Централна Азия. Причините за стрелбата не са известни.