Двама са загинали, след като осеметажна сграда рухна в Истанбул, предаде "Ройтерс". Шестима са ранените. 

Десетки пожарникари, полицаи и лекари продължават да издирват затрупани хора. Цивилни граждани не се допускат до района на инцидента.

Над 20 души може да се намират под развалините на рухналия многоетажен блок, предаде ТАСС, позовавайки се на турския канал “Ен Те Ве”.

Снимка: Reuters

"На партерния етаж в блока е имало ателие, в което са работели между 20 и 25 души. Взрив не е имало, зданието е започнало да се руши от само себе си", казва районният кмет на квартал Джевизли Мемиш Дикилидаш.

Противоречива е информацията за броя на апартаментите. По думите на Дикилидаш те са 24, други данни сочат, че са 14. 

Снимка: Reuters

Инцидентът е станал на централен булевард в "Картал". Това е район с над 500 000 души население, който се простира по крайбрежието на Мраморно море. В този квартал живеят и много преселници от България, съобщи БТА.

Причината за трагедията остава неизвестна. Заради работния ден повечето апартаменти са били празни. Местните власти казаха, че 43-ма души са регистрирани на злополучния адрес. 

Снимка: Reuters

Според телевизионния канал "Ен Те Ве" очевидци са разказали, че са чули звук, приличащ на тътен, преди да се срути блокът.

На кадри от охранителни камери се вижда моментът на рухването на сградата. Според властите три от етажите са били надстроени незаконно. Прокуратурата започна разследване.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!