Украинският руфър Григорий, наричащ се в социалните мрежи Mustang Wanted, пое отговорност за неотдавнашната акция на прочутия московски небостъргач от сталинската епоха на "Котелническая набережная".

През нощта на 20 август неизвестни пребоядисаха половината от петолъчката на върха в синьо и залепиха украинското знаме на един от върховете на звездата, предаде Ройтерс. Знамето престоя три часа, преди да бъде свалено, след което звездата отново бе боядисана в златисто.

Таганският съд в Москва задържа под домашен арест четирима обвиняеми, като нарече случая "тежко престъпление", предаде БТА. Арестуваните Алексей Шилокожухов, Евгения Короткова, Анна Лепьошкина и Александър Погребов се оказаха парашутисти-любители, които твърдят, че са жертва на стечение на обстоятелствата. Те се занимават със спортни скокове и в деня на задържането им скочили с парашут от височина 30-40 метра под шпила със звездата.

Григорий нарича проявата си арт-пърформанс, посветен на Деня на независимостта на Украйна и твърди, че решил да си признае публично, за да не пострадат напълно невинни хора. Той изразява готовност да застане пред руски съд в замяна на освобождаването на украинската военнослужеща Надежда Савченко, задържана във Воронеж.