Рони Уд от „Ролинг стоунс” е бил опериран от рак на белия дроб по-рано тази година. За битката си с болестта той разказва пред списание „Ивент” едва сега, няколко месеца по-късно.

Уд, който вече е на 70 години, е известен с буйния си начин на живот в миналото, вкл.  любовта си към алкохола, цигарите и пристрастеността си към наркотиците.

Преди малко повече от година, седмица преди да се родят двете му близначки, той спря да пуши. Вече не пие. Твърди, че от осем години не взема дрога.

Рони Уд с третата си съпруга Сали Хъмфрис
Снимка: Getty Images

Сега разказва, че ракът му бил открит от лекаря на „Ролинг Стоунс” д-р Ричард Давуд, който преглежда всички членове на групата преди турне.  

„Имаше една седмица, когато всичко висеше на косъм и това можеше да се окаже моментът, в който завесата пада за сбогом. Изобщо не знаеш какво може да се случи”, разказва Уд.

„За да съм напълно честен, не бях изненадан”, споделя той за реакцията си на новината.

Поискал от доктора „да извади това”, но не се решил да се подложи на химиотерапия тъй като можело да му опада косата. А това, по думите му, нямало как да се случи.

Рони Уд и Кийт Ричардс
Снимка: Getty Images

След една седмица на изследвания станало ясно, че ракът няма разсейки.

„Нека битката да започне сега”, казал Уд на лекаря, преди да затвори очи на операционната маса.

Операцията му е продължил пет часа и при нея е била отстранена част от белия му дроб на музиканта. Сега лекарите му казали, че е добре, но трябва да се явява на редовни тримесечни прегледи.

„Хванаха го рано. Хората трябва да се изследват, наистина. Извадих късмет… Винаги съм имал много силен ангел-хранител”, казва Уд.