Григор Димитров отдавна е определян като следващия Роджър Федерер, но изумителната победа на 21-годишния българин може да е това, което най-накрая да го изстреля във висините на спорта, коментира Ройтерс.

Инспирираният Димитров проправи път сред феновете на турнира от сериите „Мастърс” в Мадрид, за да отстрани сръбския играч във втория кръг и да спечели с убедителна преднина най-голямата победа в своята кариера.

Най-младият от шестимата играчи до 23 години в топ 50 изглеждаше на път да се разплаче, когато неговият треньорски отбор го прегърна след тричасовата среща. По-късно на пресконференцията след мача той изглеждаше странно хладнокръвен.

„Имам предвид, че винаги е страхотно да спечелиш мач като този”, каза той пред репортери. „Разбира се, той е номер едно, и, разбира се, това е чудесно усещане”, добави Димитров.

„Но това е само началото на турнира. Това беше едва вторият кръг, така че трябва да се подготвим за следващите мачове и да се уверим, че можем да повторим този успех”, подчерта българският тенисист. "Това е една велика победа за мен, но все пак е само един мач. Затова тренираме здраво, за да играем в мачове като този и защо не да ги печелим", сподели пред официалния сайт на АТР Димитров след победата.

"Закономерно развитие на кариерата на Григор, която върви във възходяща линия" - така Стефан Цветков от федерацията по тенис коментира историческата победа пред bTV. "Той успя да наложи свощята игра и характер срещу световния номер 1", добави Цветков.