Повдигнати са обвинения за тримата задържани за смъртта на 28-годишния българин, пребит от ултраси и впоследствие ударен от кола в Солун. 

Готова е аутопсията на тялото на починалия българин. Според гръцките медии, от нея става ясно, че причината за смъртта са травмите в областта на таза и корема, причинени от удара на автомобила, който го е блъснал, а не от травмите от нанесения му побой.

Тоско Бозаджийски беше нападнат в неделя заедно с още 8 симпатизанти на "Ботев" Пловдив, след мач между гръцките ПАОК и "Арис".

Обвиненията са от хулиганство, до причиняване на тежка телесна повреда, довела до смърт. Шофьорът на колата е обвинен за  причиняване на смърт по невнимание.

Сред арестуваните е и син на полицай от отдела за борба с футболното хулиганство, научи bTV.

Само пред нашия екип проговори почерненото семейство, за да поиска справедливост. Те са в Солун, за да транспортират тялото на сина си.

Родителите за последно се чуват със сина си минути преди нападението. Тоско им казал, че се прибира.

„Моето дете е убито, аз няма да простя на тези, които го убиха ще се опитам да бъдат наказани по законен начин“, казва бащата Георги Бозаджийски.

„Показаха ни го, беше в ужасяващо състояние. Пребит. Просто пребит“, допълва той през сълзи.

„Не е нормално в 21 век в европейска държава да се случва това нещо. Искаме да няма повече такива случаи и да няма повече пострадали деца и тези, които са го причинили да си получат наказанието“, казва и майката Александра.  

Бащата се надява гръцката полиция да си свърши работата и виновните да бъдат наказани.

 

Снимка: btvnovinite.bg

28-годишният Тоско трябвало да завърши право тази пролет. Оставал му е един изпит.

Изключително интелигентно момче, никога не е проявявал такава агресия, посочва сестра му Петя Бозаджийска.

Тоско е бил и председател на фен клуба на „Ботев“ Пловдив, на национално ниво.

„Мъката е голяма, загубата е много тежка, защото това беше едно културно, възпитано момче. Не  е типичният лумпен или хулиган“, споделя Велизар Цолакидис, привърженик на „Ботев“ Пловдив.

Привържениците на побратимения с „Ботев“ Пловдив отбир - „ Арис“ също скърбят за българина.

„Съжалявам, че точно в моята страна, един футболен фен, който обича нашия клуб „Арис“ беше убит от ултрасите на ПАОК! Все по-често има нападения от тези хора в града“, казва Илиас.

Екипът ни потърси и позицията на ПАОК и ръководството му, но без резултат.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!