Ексклузивно пред bTV говори семейството на задържания в Крим моряк от български произход Владимир Варимез. Майка му, баща му и малката му сестра казват, че се тревожат и нямат никаква връзка с него.

Преживяванията си семейството разказа пред специалните ни пратеници Десислава Ризова и Иван Филчев.

Родителите – Константин и Екатерина, научили от новините, че синът им е задържан. В момента дори не знаят къде се намира. За последно го видели на 22 септември, когато си дошъл за селска сватба.

„Надявам се да си дойде и всичко да е хубаво. Имам пет деца и той е най-послушния… Само детето да си дойде”, пожела майката на Владимир – Екатерина Варимез.

Семейството живее в къща без ток, готвят си на газ. Казват, че когато Владимир пътувал до България, се влюбил в страната и донесъл сувенири и магнити за хладилник. Обичал обаче и родната Бановка.

„Станах на 50 години на 20 ноември и се надявах да дойде, но не дойде. Молим Владимир Путин да пусне нашите деца у дома”, каза бащата – Константин.

Най-тежко отсъствието на Владимир приема малката му сестра Татяна. С мъка си спомня последната им среща, когато се гъделичкали и си играли.

Всеки ден в село Бановка чакат новини за моряка. Засега обаче не знаят дори къде е той – в Крим или в Москва.

Владимир ще остане в ареста до 26 януари, а семейството се надява да си дойде скоро.