Родителите на детето, което беше замесено в скандал с българския консул в Кипър – Виолета Ралева, заявиха за bTV, че са потресени от случилото се, не са има ли никакви уговорки с нея, свързани с детето, и не разбират действията ѝ.

Ралева беше задържана за кратко вчера заради подозрения в опит за отвличане на дете на своя колежка.

Родителите опровергаха твърденията, че случката е заради недоразумение.

Бащата – Борислав Несторов, разказа, че Ралева е отишла в градината, казала, че иска да вземе детето, за да го запише в друго заведение и започнала да го дърпа. Преподавателите и директорът са се опитали да ѝ попречат. „Човекът се е борил с нея, да пусне детето“.

„Не може да даде логичен отговор и тя (...) Потресени сме, не мога да повярвам, че това нещо се върши от човек, който е консул, държавен служител“, каза Несторов.

„Категорично заявяваме, както аз, така и съпругата ми, че нямаме никакви устни уговорки с нея по какъвто и да било повод, най-малко свързано с детето", добави Несторов.

На въпрос дали това е отвличане, бащата отговори, че „човек може да тълкува нещата по много начини. Тя е неадекватна личност, не се знае следващата ѝ крачка“.

Семейството на детето не смята да съди Ралева за случилото се.

„Понеже е майка, понеже сме хора, понеже шест часа размишлявахме и не можахме нищо да измислим, решихме да не повдигаме такова тежко обвинение, защото не знаем какви ще са последствията за нея“, каза още бащата.

По информация на семейството Ралева е трябвало да отлети за България в деня на случката. Според източници на bTV от Министерството на външните работи обаче, тя все още не е в България и не е дала никакви обяснения.