Журналистическата професия може да е много вълнуваща, екстремна, но и много опасна. Доказва го последният репортаж на журналиста от Си Ен Ен – Ник Пейтън Уолш, който попада в престрелка между кюрдите и бойци на „Ислямска държава“ недалеч от иракския град Мосул.

Пейтън Уолш и екипът му се придвижват заедно с кюрдските сили пешмерга при подетата днес акция за освобождаването на втория по големина иракски град.

Докато снимат поредната експлозия на пътя – вероятно кола бомба, с която джихадистите се опитват да спрат настъпващите сили, се чува стрелба и се налага всички да залегнат. Предаването обаче не спира.

Чува се и как журналистът казва, че близо до него е прелетял куршум.

Докато снимахме потресаващи сцени по пътя за Мосул, избухна престрелка между кюрдите и групи бойци на ИД, които явно още се намират около града, разказа впоследствие журналистът. На хълма зад нас от някъде се появи джихадист, преследван от пешмерга, започна престрелка и той явно се самовзриви.

Пейтън Уолш и екипът му не са пострадали, но от Си Ен Ен не разкриват точното им местонахождение от съображения за сигурност.