Репортерка на американската телевизия Fox News прегърна сина си в ефир, докато предава на живо за стрелба в училището му в Денвър, Колорадо. При инцидент в сряда ученик стреля по двама преподаватели.

Алиша Акуна помоли колегите си в студиото да я извинят, след като внезапно вижда сина си да върви към нея след случилото се.

„Съжалявам, не съм виждала детето си след всичко, което стана“, казва тя и допълва, че едва ли някой би могъл да остане равнодушен в тази ситуация.

Колегите ѝ отговарят, че може да оттегли от включването си в ефир, но репортерката казва, че ще продължи.

„Той е добре, добре е“, коментира Акуна.

Тя споделя, че синът ѝ е този, който ѝ е разказвал какво се случва в училището. Племенницата ѝ също допълвала с информация.

Алиша работела върху друга история на бюрото си, когато нейният син ѝ изпратил съобщение за стрелбата и допълнил, че има „полицаи навсякъде“ в училище.

Сигналът за стрелбата в училището бил подаден около 9:50 часа сутринта в сряда, след като ученик извадил пистолет по време на редовна сутрешна проверка, преди да влезе в училището.

Претърсването било част от план за безопасност, който е приет поради предишни поведенчески проблеми.

Ученикът е 17-годишен чернокож младеж, идентифициран като Остин Лайл. По-късно той успял да избяга от местопрестъплението.

Има информации, че се е самоубил. Полицията е открила тяло близо до кола около 21:00 часа в сряда, докато търсела заподозрения.

Единият от пострадалите при стрелбата е изписан от болницата, а другият все още е в тежко състояние.