Родният дом на бившия американски президент Бил Клинтън в град Хоуп, щата Арканзас, пострада при пожар. Има подозрения, че става въпрос за умишлен палеж, съобщиха Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на местната полиция.

Пожарът лумнал в задната част на къщата, обявена за национален исторически обект, малко след 3 часа през нощта, обясни началникът на полицията в Хоуп Джей Ар Уилсън. Той каза, че има съмнения за палеж, тъй като на мястото миришело на бензин. Пострадала е външна стена и по къщата няма големи поражения. Пламъците бързо били потушени от пожарникарите.

Лабораторни анализи ще покажат дали пожарът е предизвикан умишлено. Засега няма задържани по случая. Полицията анализира графити, оставени по стените на дървената сграда.

Двуетажната бяла къща днес е музей и е в списъка на американските исторически паметници. Бил Клинтън, чийто баща загинал при автомобилна катастрофа преди раждането му през 1946 г., е прекарал в нея първите четири години от живота си с майка си и нейните родители.