Повечето от загиналите в камиона ковчег вероятно са от Виетнам. Това предположение изказа религиозен лидер от района, откъдето се смята, че са голяма част от жертвите.

Предполага се, че около 20 граждани на Виетнам са сред 39-те души, намерени мъртви в камиона във Великобритания тази седмица. Това заявиха и от виетнамска мигрантска организация в Обединеното кралство, цитирана от AFP.

Британската полиция продължава разпита на четиримата заподозрени във връзка с камиона с български номера, намерен в графство Есекс.

Продължава и процесът по разпознаването на жертвите.

Снимка: EPA

Първоначално се смяташе, че жертвите са китайски граждани. Вече няколко семейства обявиха, че близките, с които нямат връзка, са пътували за Великобритания.

Британската полиция спира да дава подробности.

"Няма да съобщаваме по-нататъшни подробности, докато не се проведе официалната идентификация, одобрена от съдебния лекар на Нейно величество”, заяви Пипа Милс, заместник-началник на полицията в Есекс.

Китайското и виетнамското посолство увериха, че работят в тясна връзка с британската полиция. Много виетнамци с изчезнали роднини вече са потърсили помощ от посолството в Лондон.