Нидерландската полиция разби най-голямата според служителите на реда откривана досега лаборатория за производство на кокаин в страната, скрита в бивше училище за конна езда, съобщи АП. 

Снимка: Видео скрийншот

Лабораторията е разполагала с капацитет за производство на 150-200 кг кокаин дневно, чиято стойност на дребно възлиза на 4,5 - 8 млн. евро. 

Направен от полицията видеозапис показва оборудване и принадлежности, включително пластмасови бидони и вани с химически вещества, и редица от пет червени бетонобъркачки, които са били използвани за извличане на кокаин от стоки като дрехи, напоени с наркотика, преди да бъдат изнесени за Нидерландия. 

Снимка: Видео скрийншот

При операцията били арестувани 17 заподозрени, като 13 от тях са колумбийци, а един от останалите има двойно нидерландско и колумбийско гражданство. 

Снимка: Видео скрийншот

Полицията обяви, че е открила десетки хиляди литри химически вещества и 100 кг готов за употреба кокаин, когато е атакувала в петък училището за конна езда. 

Служителите на реда са открили също спални помещения за работниците от лабораторията в сградата в Нейевен, на 120 км североизточно от Амстердам.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!