На 50-годишна възраст почина рапърът DMX.

Семейството му съобщава за смъртта му в изявление. Той е бил на животоподдържащи системи в болницата в Уайт Плейнс, след като седмица по-рано е претърпял това, което семейството му нарича "катастрофален сърдечен удар", пише "Ню Йорк таймс".

Истинското име на DMX е Ърл Симънс.

"Ърл беше воин, който се бореше до самия край", казва семейство Симънс. "Той обичаше семейството си с цялото си сърце и ние ценим времето, прекарано с него."

Таблоидният сайт TMZ съобщи, че причината за хоспитализацията на DMX е свръхдоза наркотици, но тази информация не беше потвърдена по-късно. Рапърът е получил сърдечен удар, дробовете му са отказали и няма мозъчна активност.

Музикантът има излежани присъди в различни поправителни институции и се е борил с пристрастяването много преди да започне да издава албуми, а проблемното му минало е повлияло на суровото съдържание и неподражаемия начин на поднасяне на римите му.

В миналото DMX открито е говорил за проблемите си с наркотиците. През 2017 г. отмени серия от концерти, за да влезе в център за рехабилитация. През 2019 г. отново му се наложи да лекува зависимостта си.

В неделя бившия му мениджър съобщи, че животът на DMX е поддържан във "вегетативно състояние".

Американският рапър Ърл Симънс, по-известен под прякора си DMX (Dark Man X). Роден е в Маунт Върнън, Ню Йорк, на 18 декември 1970 г., но израства в близкия Йонкърс.

Звездата му изгрява в края на 90-те години на миналия век с песента "Party Up (Up In Here)".

DMX често се появяваше и на големия екран - до звезди като Джет Ли и Стивън Сегал.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!