Лидерът на руската република Чечения Рамзан Кадиров публикува в интернет снимки, които бяха сметнати за заплахи към руската опозиция, предаде Асошиейтед прес.

Кадиров публикува снимка в "Инстаграм", която го показва облечен в камуфлажни дрехи, с картечница в ръка, на фона на заснежени върхове. Към изображението е сложено заглавието на филм, който той възнамерява да пусне: "Който не е разбрал, ще разбере".

През последните седмици Кадиров прави все по-гръмки изказвания срещу руската опозиция. Неотдавна той публикува снимка в "Инстаграм", на която се виждат опозиционни фигури под прицела на снайперистка пушка.

Правозащитници го обвиняват, че е разпоредил убийството на хора, които се противопоставят на руския президент Владимир Путин или на самия него. Лидерът на Чечения отхвърля подобни обвинения.

Експерти напомнят, че преди пет години, когато Путин назначи Кадиров за ръководител на Чеченската република, повечето анализатори го възприемаха като "куклата на конци" на руския президент. В последните години обаче ръководителят на Чечения успя да укрепи позициите си. Неотдавна политическото списание "Политико" публикува анализ, посветен на Кадиров, с многозначителното заглавие "Чудовището, което Путин създаде в Чечения".