"Който вземе решение за предоставяне на въоръжение на Украйна,  и въвличане по този начин във войната, трябва да обясни какъв е рискът на българските граждани." Това каза президентът Румен Радев.

По думите му на първо място е да не се допусне българските граждани и стратегическите обекти като АЕЦ да останат без адекватно зенитно-ракетно прикритие и без адекватна противовъздушна отбрана.

„Нашата основна задача е да не допуснем гражданите и стратегическите ни обекти като ядрената ни централа да не останат без адекватно зенитно-ракетно покритие, без адекватна противовъздушна отбрана. Виждате, че на територията на съседни държави падат дронове, ние не можем да допуснем това“, коментира още той.

Според него трябва да сме солидарни с украинския народ.

„Ние трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, с каквото може, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин увличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е риска, защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците“, обяви президентът.