Трябва да се действа решително в отговор на закриването на предприятия в Русия от чуждестранни собственици, да се въведе външно управление, заяви днес президентът на страната Владимир Путин по време заседание на правителството, предаде ТАСС.

Необходимо е, да се въведе външно управление и след това да се прехвърли тези предприятия на тези, които искат да работят. Има достатъчно законови, пазарни инструменти", каза още Путин.

Русия няма да се затваря от никого и е готова да работи с всички партньори, които искат това, допълни руският държавен глава.

По думите му чуждестранните инвеститори, които остават да работят в Русия, трябва да бъдат надеждно защитени. "В тази връзка правата на тези наши чуждестранни инвеститори и колеги, които остават в Русия и работят в Русия, трябва да бъдат надеждно защитени. Моля правителството да не изпуска това от поглед", каза той.

Десетки международни компании вече напуснаха страната. Сред тях са Coca-cola, Pepsi, Starbucks, Microsoft, Boeing, Visa, Mastercard, Toyota, Volvo, BP, ExxonMobil, Shell, Netflix.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!