Не стихват протестите с искане за полицейска реформа след убийството на 29-годишен чернокож мъж. Той почина от раните си три дни след полицейско насилие при арест в Мемфис. 

Протестите продължават в цялата страна. Те започнаха след като полицията в Мемфис публикува кадри от задържането на мъж, спрян за проверка на пътя, на които се вижда полицейско насилие. Записите показват как петима чернокожи униформени жестоко ритат и удрят 29-годишния Тайри Никълс. Три дни по-късно мъжът умира от раните си в болница.

Трима служители от пожарната на Мемфис са уволнени заради съмнения, че не са оказали адекватна медицинска помощ на Никълс, когато са пристигнали на мястото на инцидента. Общо седем са уволненените полицаи след случая. На пет от тях - тези, които са удряли Никълс, са повдигнати обвинения за убийство.

Уволнените полицаи са от специалния отряд „Скорпион“, който беше разпуснат. Подразделението е трябвало да се грижи за сигурността в рисковите райони на Мемфис. Решението беше приветствано от общността в града, както и от семейството на Никълс, което е поканено от американския президент да присъства по време на годишната му реч за състоянието на съюза следващата седмица в Конгреса.