Продължава борбата с тежките наводнения в Югозападна Германия.

Бедствието засегна най-много провинция Баден - Вюртемберг. Четирима души загинаха заради тежките наводнения. За някои райони това са били най-големите наводнения от 20 години.

Около десет души са ранени в провинцията.

Много хора са били спасени от колите си, блокирани от наводненията. Около 7000 пожарникари, полицаи и спасители са пратени на помощ. Обилни валежи имаше и в две от съседните провинции - Бавария и Рейлнанд - Пфалц.

Водният ад, застигнал Югозападна Германия, експерти определят като най-страшното наводнение от две десетилетия насам.

В неделния ден Лобна Хаджер решава да пътува с колата си в Южна Германия. В началото дори не подозира, че няколко капки вода на предното стъкло ще се превърнат в истински кошмар.

„Пътувах към Щутгарт, беше ужасно. Не можех да управлявам колата, не виждах останалите коли. Улиците бяха във вода, имаше толкова много вода, спирах много пъти. Бях сама, страхувах се, че няма да мога да продължа, но сега съм тук и всичко е наред”, казва Лобна.

Приятел на Хана живее в един от най-засегнатите градове. За него водата отнема почти всичко.

„Приятелят ми разказа, че е бил истински ад. Цялата му къща е наводнена - компютърът, учебниците, всичко е неизползваемо. Притеснявам се за него. Там няма няма нито ток,ито вода”, обяснява Хана.

Въпреки слънцето във вчерашния следобeд страховете остават.

„Вали много. Въпреки че сега времето е хубаво, вероятно пак ще завали довечера. Страхувам се, чух за трима или четирима загинали, това е ужасно”, посочва Лобна.

Само преди няколко мълния падна на стадион в Западна Германия и по време на футболен мал бяха ранени 35 души.

Обилни валежи има и във Франция, където през уикенда много тежко пострада група деца, ударени от мълния в парк в Париж.