Българка беше призната виновна в САЩ затова, че блъснала и убила американец и ранила внучката му и напуснала мястото на престъплението. Двадесет и девет годишната българка Галина Стоянова Килова беше призната за виновна за това, че преди година блъснала с кола и убила в САЩ 63-годишен американец и ранила неговата 18-месечна внучка, а после напуснала мястото на престъплението, без да окаже помощ, съобщава в. "Лас Вегас сън".

Процесът срещу българката започна в понеделник. Присъдата на българката ще бъде произнесена на 22 декември. В съдебната зала жената каза, че не си е дала сметка, че е блъснала някого. Когато чу, че е призната за виновна, тя не показа никаква реакция, посочва изданието.

Българката може да получи до 15 години затвор затова, че е напуснала сцена на катастрофата, в която загина 63-годишният Майкъл Гръбс и беше ранена внучката му, която той возел в детска количка. Трагедията се разиграла на оживения път Рейнбоу в населеното място Уарм спрингс. Българката отивала към работното си място в ресторант, когато блъснала американеца и внучката му.

При обявяването на вината на българката някои роднини на загиналия Гръбс, присъстващи в съдебната зала, се разплакаха.