Принц Хари заяви, че иска да "прекъсне цикъла на болката и страданието" при възпитанието на собствените му деца, съобщи Би Би Си.

Херцогът на Съсекс, който очаква дъщеря със съпруга Меган Маркъл и вече е баща на сина им Арчи, заяви, че не иска да им предава собствената си болка.

Той обаче заяви, че не смята, че "трябва да сочим с пръст" когото и да било, Бъкингамският дворец и Кларънс Хаус отказаха да коментират забележките му.

При свое участие в подкаста на „Armchair Expert“, той сравни живота си със смесица от филма "Шоуто на Труман", в който главният герой неволно живее живота си в телевизионно шоу и се намира в зоопарк.

Принц Хари заяви, че раждайки се в кралското семейство, "наследяваш всеки негов елемент без избор", включително и това, че британските медии "се чувстват собственици на теб".

36-годишният херцог каза, че е бил на около 20 г., когато си е помислил: "Не искам тази работа, не искам да съм тук. Не искам да правя това. Вижте какво направи на майка ми, как ще имам жена и семейство, когато знам, че това ще се случи отново?“.

"Надниквал съм зад завесата, виждал съм бизнес модела. Знам как протича и как работи, не искам да бъда част от това", заяви внукът на кралица Елизабет ІІ.

Той посочи, че да е постоянно на показ в медиите е било тежко бреме за него всякак се е опитвал да се справи с това, че е член на британското кралско семейство.

 Принц Хари не крие страховете си, че съпругата му Меган Маркъл и синът им Арчи ще се сблъскат с огромното внимание, обект на което е била приживе майка му принцеса Даяна.

Тя загина през 1997 г. на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа, докато беше преследвана от папараци в Париж.

Херцогът на Съсек каза още, че преместването на семейството му в САЩ не е било част от плана, но е трябвало да стори това за да запазят психическото си здраве.

"Мога да вдигна глава и се чувствам различно, раменете ми са свободни, така и нейните". Можем да се разхождаме, чувствайки се малко по-свободни, мога да кача Арчи отзад на велосипеда си", коментира той за живота си с Меган Маркъл.

По време на шоуто принц Хари казва, че е решил да отиде на терапия след разговор със съпругата си.

"Изведнъж сякаш балонът се пръсна. Извадих главата си от пясъка, отърсих се добре и си казах:" Добре, ти си в привилегирована позиция, спри да се оплакваш или да си мислиш, че искаш нещо различно – направи го, защото иначе няма измъкване", разказа още той.